Siivousliike Clean Kallen tarina historiasta nykypäivään

Clean Kalle Ab Oy on perheyritys kolmannessa sukupolvessa. Juuremme ulottuvat vuoteen 1952. Nykyään yrityksellä on eri toimipisteissään yhteensä noin 35 työntekijää. Vuosien saatossa palvelutarjontamme on laajentunut pesulapalveluista käsittämään puhtaanapitoalan kokonaisratkaisut niin yrityksille ja kunnille, kuin yksityishenkilöillekin. Toimimme Tenholassa, Tammisaaressa, Karjaalla, Kirkkonummella sekä koko pääkaupunkiseudulla.

Pesulatoiminta alkoi Helsingistä

Olympiakesänä 1952 Doris Moliis-Mellberg (o.s. Gabrielsson) perusti Töölön Pesulan Helsingin Ruskeasuolle. Kymmenen vuotta myöhemmin perhe muutti Tenholaan. Doris Moliis-Mellberg osti Tenholan Pesulan Robert Müseriltä. Toiminta kehittyi ja laajeni kattamaan koko läntisen Uudenmaan, Kauniaisen, Espoon ja Helsingin.

Pesuloiden oheen syntyi Siivous-Kalle

Seuraava sukupolvi, Doriksen poika Kalle Lindström, perusti vuonna 1967 Länsi-Uudenmaan ensimmäisen siivousyrityksen, Siivous-Kallen. Kun Doris viisitoista vuotta myöhemmin, vuonna 1982, jäi eläkkeelle, osti Kalle Tenholan Pesulan äidiltään. Tenholan Pesulan kapasiteetti kasvoi merkittävästi, kun Kalle siirsi pesulan kylässä sijaitsevaan suurempaan ja nykyaikaiseen teollisuuskiinteistöön, jossa se vielä nykyisinkin toimii.

Fuusioituminen Clean Kalleksi ja laajentuminen

Kalle laajensi toimintaa avaamalla Siivous-Kallelle liikkeen Tammisaaren Kustaa Waasankatu 3:een. Tenholan Pesula taas osti Karjaan kemiallisen pesulan Keskuskadulla. Laajentumisen jälkeen Siivous-Kalle ja Tenholan Pesula fuusioitiin ja syntyi Clean Kalle. Yritys kehittyi alallaan nykyaikaiseksi, kokonaisratkaisuja tarjoavaksi yritykseksi.

1980-luvun lopulla Clean Kalle laajeni myös Helsinkiin. Yritys osti ensin kemiallisen pesulan osoitteesta Lauttasaarentie 31 Lauttasaaressa ja myöhemmin toisen Eteläisellä Makasiinikadulla Helsingin keskustassa, josta tosin 2009 luovuttiin.

Pesula- ja siivousverkoston nykypäivä

Kolmas sukupolvi, Kallen poika Jonas Lindström, osti vuonna 2001 Clean Kallen isältään. Jonas kehitti ja laajensi Clean Kallen kauppojen ja kemiallisten pesuloiden verkostoa edelleen. Nykyään Clean Kalle palvelee suurta osaa pääkaupunkiseutua Espoontorilla, Lauttasaaressa, Martinlaaksossa ja Kirkkonummen Prismassa sijaitsevien toimipisteidensä kautta.

Kun siis tarvitset pesula- tai siivouspalveluita Uudellamaalla, käänny Clean Kalle Ab:n puoleen!

Suosittele meitä

Facebook Twitter 4Jaa